Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Farveåbninger og Svar
1 - 3 med 10-12 og 3-kortstøtte i spar?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009914


Spm.: Min makker og jeg er uenige om dette: Jeg åbner 1 som viser fem-farve (gælder også hjerter). Svarer har 11hp og trekortstøtte i spar. Hun springer til 3. Er det godt eller skidt?

Svar: Godt spørgsmål.

Der er mange der springer på en trefarve i makkers åbningsmelding i major. Jeg fraråder det, for det giver en væsentlig usikkerhed mht om I har 8 eller 9 trumfer tilsammen. Du kan læse om den 9. trumfs betydning i opslaget Den 9'ende trumf er guld værd - lidt mere om Omvendt Bergen og majorstøtte. (Du kan godt have glæde af opslaget selv om du ikke spiller Omvendt Bergen).

Jeg vil anbefale følgende fremgangsmåde: Meld først en lavere farve på 2’trinnet og spring så i næste runde. Der er et lille problem hvis ens lavere firfarve er i hjerter, for svaret 2 efter åbning 1 lover 5-farve i hjerter; så må man snyde en anelse: Man må så først melde sin bedste minorfarve - som kan være en 3-farve - og i næste omgang, hvis Åbner ikke melder hjerter, støtte sparene til 3 trinnet. Du kan se et eksempel i pkt 2 her: Farveåbninger, Fordeling mv.