Bekkasin er en af Stenberg-varianterne, efter min mening den letteste og endda bedste.
2ut som svar på 1♠/♥ viser ægte fit (mindst firkortstøtte] og er krav til udgang. Bekkasin er (ligesom Steens 2ut) fokuseret på at få vist singletonner - evt. renoncer - både hos Åbner og Svarer, så man kan
vurdere slempotentialet.
Der skelnes i denne fremstilling i første omgang ikke mellem singleton og renonce; begge dele kaldes her blot "korthed".
I noterne nederst er tilføjet en enkel skelnen mellem singleton- og renoncevisning.
Svarene på 2ut er
tillæg og korthed i modsat major
Alle meldinger på tretrinnet er altså kunstige og skal alertes: 3♥, 3♠ og 3ut huskes bedst som en mundret remse: single klør, single ruder, single modsat major (selv om de altså også kan vise renonce i farven). De to billigste meldinger, 3♣ og 3♦ bruges til at vise hhv minimum (med eller uden korthed) og tillæg (uden korthed) hos åbner.
Bemærk: Svaret 2ut kræver 13+ honnørpoint! Fordelingspoint indregnes først i det efterfølgende meldeforløb.
Note: For dem der spiller med Splinter er det let at skelne mellem 13 hp og 13hfp hos Svarer: Efter åbningen 1♥ melder Svarer 3♠ (splinter) med denne svarhånd: ♠6 ♥KD64 ♦KD652 ♣765
Åbner har minimum
En minimumshånd hos åbner er 12-14(15) honnørpoint.
Efter svaret 3♣ (minimum med eller uden en kortfarve) vil Svarer hyppigst gå tilbage til 4 i trumffarven. Kun hvis Svarer stadig ser et slempotentiale, spørger han efter en evt korthed hos Åbner med 3♦. Hvis Åbner har korthed i en sidefarve vises denne med de samme tre kunstige meldinger 3♥, 3♠ og 3ut som ovenfor, altså hhv single klør, single ruder, single modsat major.
Uden en korthed skal Åbner skelne mellem om han har absolut minimum eller en god minimumsåbning. Med absolut minimum går han tilbage til 4 i åbningsfarven, med en god minimumshånd kan han afgive et cuebid på 4-trinnet. Efter svaret 3♦ er der tvungen korthedsvisning fra Svarer - igen med de tre korthedsvisende svar: 3♥, 3♠, 3ut.
Hvis der er vist korthed i en farve viser et senere cuebid i denne farve en renonce.
Med minimum over for minimum skal vi ikke længere end udgang.
5♥ viser 2 esser uden Damen
I dette tilfælde er Åbners singleton i hjerter perfekt overfor Exxx. Der er intet spild i hjerter, og cuebiddet i ruder garanterer ♦K, så 6♠ må være næsten sikker med blot 12 hp overfor 17 hp.
4♦: cuebid, viser styrke i ruder og en god minimumshånd
Svarer har korthed
Efter Åbners 3♣ kan Svarer også selv vise tillæg og korthed. Det sker med de samme 3 meldinger som ovenfor: 3♥, 3♠ og 3ut, igen hhv: single klør, single ruder, single modsat major. Hvis Åbner har spild i Svarers kortfarve går han tilbage til udgang i trumffarven, uden spild afgiver han om muligt et cuebid.
Stop her, makker, jeg har spild i ruder.
5♠: 2 esser og trumf dame
Igen en god slem med 14 hp hos åbner og 14 hp hos svarer, men kortene passer perfekt sammen og Svarers single ruder over for tre små er guld værd. Forskellen på de to eksempler er alene, at der er byttet om på Åbners sparfarve og ruderfarve.
Åbner har tillæg
Alle andre genmeldinger end 3♣ fra Åbner viser tillæg. 3♦ viser tillæg uden korthed, og de følgende tre meldinger, 3♥, 3♠ og 3ut viser som før hhv. single klør, single ruder, single modsat major.
Hvis Åbner viser tillæg og korthed vurderer Svarer sit spild i Åbners kortfarve. Er der spild går han straks i udgang, ellers afgiver han et cuebid.
Hvis Åbner viser tillæg uden korthed (3♦) kan Svarer vise tillæg og egen kortfarve med de samme tre meldinger som ovenfor, 3♥, 3♠ og 3ut, hhv. single klør, single ruder, single modsat major. Herefter er det Åbner, der vurderer spild i kortfarven og enten melder udgang med spild eller afgiver et cuebid.
Hvis Åbner viser tillæg uden korthed og Svarer heller ikke har en kortfarve, men tillæg, kan Svarer vælge at afgive et cuebid på 4-trinnet. I så fald skal der næppe meget under 33 honnørpoint til for at der kan meldes en god slem, og i så fald kan man måske med fordel melde 6ut i stedet for 6 i majorfarven.