Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
- Forsvar mod fjendens svage åbninger
Indmelding 2ut over Ekrens 2 - Usædvanlig sans eller naturligt?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009953Spm.: Makker og jeg kom i uføre, da jeg efter modpartens åbning 2 (Ekren) meldte 2 ut. Jeg havde 5-5 i minor og mente jeg meldte "usædvanlig sans", men makker mente det var naturligt, og den blev derfor ikke alerteret. Vi endte i 5X med 1100 ud, da makker ville i 4 spar.

Mit spørgsmål er, om 2ut i ovenstående eksempel er usædvanlig sans.

Svar: Det normale er at 2ut oven på svage 2-åbninger viser det samme som 1ut over en 1-åbning, altså 15-17 (18).

Uden anden aftale vil det også gælde oven på Ekrens 2. Oftest vil det jo være for at finde en minor- eller evt en sanskontrakt, når nu modstanderne har været så venlige at gøre opmærksom på at majorfarverne kan være problematiske.

Alternativt kan man vælge at ”bytte om på” meldingerne 2ut og Dbl. Så bliver Dbl den stærke sanshånd og 2ut bliver en minororienteret melding med åbningsstyrke. Det vil gøre det lettere at doble modstanderne fremfor at finde egen kontrakt. Jeg har prøvet at beskrive et sådant forsvarssystem i opslaget Mini-Crowhurst, et enkelt forsvar mod Ekren.

Men som altid en advarsel: det giver ekstra huskestof!