Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Farveåbninger og Svar
2 og de videre meldinger, når Åbner har genmeldt 3 minor
https://bridge.kromann.info/Convention/1009846


Spm.: Vi spiller 2 eneste krav med 2 som fast relæ. Med en svag hånd kan vi melde af med second negative, altså farven over Åbners farve; Det går fint, når Åbner melder 2 major, men er det også praktisk når Åbner melder minor på 3-trinnet, fx


2 2
3 ?


Svar: Det er rigtigt at jeg i konventionsbeskrivelsen ikke har gjort forskel på om Åbner melder 2 major eller 3 minor. At lade farven over være Second negative også i de situationer er trods alt nemmest at huske, eftersom disse meldeforløb jo ikke kommer op særlig hyppigt.

Men man skal gøre sig klart, at når 2-åbner melder 3minor som anden melding, er det udgangskrav. Vi er jo allerede på 3-trinnet, og her som andre steder med en god minorfarve gælder det oftest om at finde en god sanskontrakt. I de tilfælde kan det være en god ide at lade ny farve fra Svarer blot vise lidt styrke, helst en honnør, men det kan godt være bare et halvt hold. Fx:
2 2
3 3


Det kan være praktisk blot at lade 3 vise lidt styrke i den meldte farve, evt blot et halvt hold. Øst kunne fx have

T6
D53
543
BT876
Det er jo ikke særlig oplysende for Vest hvis 3 blot viser en værdiløs hånd; D kan sagtens være en god værdi for 2-åbner at høre om.

Åbner vi nu oftest melde 3ut, og Svarer kan så med større styrke end i eksemplet evt gå efter slem.

Problemet med denne måde at melde på, er at man skal håndtere 2 forskellige måder at komme videre på efter 2-åbners 2. melding.
2. september 2019