Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Transfer Lebensohl

Skrevet af Jens U Kromann
22 Jan 2021
Transfer Lebensohl

Dette er mest for konventionsnørder.

De der allerede spiller Lebensohl kan roligt læse videre! Her kommer en Lebensohl-variant som bruger transfer, ligesom vi kender det fra 1ut   -   2, som jo viser femfarve i hjerter hos Svarer.

Her melder fjenden 2 ind over vores 1ut: 

 V            N            Ø         S

1ut   -   (2)   -   ?

Lad os sige at Øst sidder med  K64   765   KBT72   98  og ønsker at  konkurrere i 3. Med alm. Lebensohl går det:

1ut   -   (2)   -   2ut!   -   pas
3!   -   pas    -    3   - a.p.

hvormed kontrakten er kommet på den svagere hånd. Med Transfer Lebensohl går det:

1ut   -   (2)   -   3!  -   pas
3!   -   a.p.

og kontrakten kommer på den stærkere hånd.

Der er meget mere i den konvention. Hvis Svarer er så stærk at han gerne vil i udgang, kan han fx overmelde i fjendens farve eller bare melde den udgang han tror kan vinde. Læs om konventionen her: Transfer Lebensohl mod fjendens indmelding over vor åbning 1ut. Det er en meget lang beskrivelse, men 90% er eksempler. 

Jeg har haft denne konvention liggende i nogen tid, men har først for nylig fået overtalt en af mine hårdt prøvede makkere til at tage den på programmet. Vi er enige om at den fungerer fremragende!

Principperne her kan også bruges når makker dobler fjendens svage 2-åbning. Det kan være at Fortsætter har styrke til udgang, og det kan også være han har en møghånd, men han er jo tvunget af doblingen til at melde et eller andet. Transferprincippet kan hjælpe til at styre Dobler i den rigtige havn: Transfer for at konkurrere, og transfer + ny melding for at komme i udgang.

Nå, helt så simpelt er det ikke, men det er bestemt til at håndtere. Læs om den her: Transfer Lebensohl når makker dobler fjendens svage 2-åbning.