Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Tre nye Spm-Svar

Skrevet af Jens U Kromann
26 Jan 2020

Skrevet af Jens U Kromann
14 Jan 2020

Mange tak for alle tilbagemeldingerne på min forespørgsel forleden om afsnittet Spørgsmål og Svar.

Næsten alle finder at jeg bør bevare afsnittet. Tak for de mange rosende ord om afsnittet og om bridgesiden i øvrigt!

Nogle har foreslået at jeg lagde en lille teaser her på bloggen når jeg havde lagt spørgsmål-svar op. Det bliver nok i overkanten, men måske når jeg har lagt nogle stykker op. Det har jeg prøvet herunder.


Jeg var kommet lidt bagud med at lægge spørgsmål og svar op på siden, så nu har jeg taget fat på opgaven med fornyet energi. Bl.a. har jeg lagt disse gode spørgsmål op:

Skal man svare på makkers åbning 1♣?

Hvornår er en tøven lang nok til at der kan være tale om ubeføjet oplysning?


1 - (2) - 2ut: Hvad viser makkers 2ut efter indmeldingen?


Et spørgsmål til brugerne

Skrevet af Jens U Kromann
11 Jan 2020
Et spørgsmål til brugerne

Jeg får jævnligt spørgsmål om alle aspekter af bridgespillet. Det er en dejlig udfordring for mig og jeg gør mit bedste for at svare ud fra de forudsætninger jeg nu har som entusiastisk amatør. Ofte er spørgsmålene med til at forbedre konventionsbeskrivelserne eller præcisere noget under fanen Bridgelovene, undertiden finder jeg dem interessante også for andre, og så lægger jeg dem op her på siden under fanen Spørgsmål og Svar. Og det er i den forbindelse jeg nu har et spørgsmål til brugerne:

Er der overhovedet nogen der bruger den del af hjemmesiden, der hedder Spørgsmål og Svar?

Det tager jo tid at redigere spørgsmål og svar og at lægge det op på hjemmesiden, så det skulle gerne være til gavn for nogen. Jeg vil fortsat gerne besvare spørgsmål, selv om jeg evt. fjerner fanen Spørgsmål og Svar. Du kan give din mening tilkende ved at bruge fanen Kontakt.

Godt nytår til alle abonnenter og andre brugere!


Indmelding 1ut, 2ut, 3ut

Skrevet af Jens U Kromann
02 Dec 2019
Indmelding 1ut, 2ut, 3ut

Disse indmeldinger bruges ganske forskelligt. I et ny opslag, Sansmeldinger i defensiven, har jeg givet et overblik over hvad der kræves for at bruge dem.

Når dette tema kræver lidt opmærksomhed, er det bl. a. fordi disse indmeldinger kan betyde noget ganske forskelligt i forskellige positioner. Fx bruger de fleste indmeldingen 2ut til at vise de to laveste umeldte farver, og 1ut i fjerde hånd efter to gange pas viser en svagere indmelding end 1ut i anden hånd.

Om at spørge om betydningen af en melding mv.

Skrevet af Jens U Kromann
17 Nov 2019
Om at spørge om betydningen af en melding mv.

Mens du og din makker sidder og spiller imod en 4, hvor din makker undervejs meldte 2 spørger spilfører dig efter stik 3: "Du meldte da 2 ind, ikke?" Hvad svarer du?

Samme situation, men nu spørger han i stedet: "hvad betød din makkers 2?" Må han det?

Samme situation, men nu siger spilfører: "Hvordan var det det gik, 1ut - 2 fra din makker - 2 fra mig, og hvad så videre?" Må han få meldeforløbet oplyst?

Det kan være at du er lidt i tvivl om hvad man må og ikke må spørge om, og hvornår man må spørge. I så fald er der lidt hjælp i en ny lovartikel:

Spørgsmål om meldingers betydning - Hvem må spørge, hvornår og hvad må man spørge om?


Omvendt minor revideret

Skrevet af Jens U Kromann
10 Nov 2019
Omvendt minor revideret

Det er mange år siden jeg har spillet omvendt minor, så jeg blev sendt på overarbejde da jeg fik et spørgsmål om, hvordan man kommer videre når fjenden melder ind. Faktisk er jeg ikke sikker på at min daværende makker og jeg havde en aftale om, hvad vi skulle gøre med støtte til makkers minor, hvis fjenden ødelagde det hele ved at melde ind, hvad de jo har for vane!

Jeg har nu revideret opslaget om Omvendt minor og tilføjet et afsnit om indmeldinger, herunder Michaels cuebid, som jo forekommer igen og igen