Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Kulørsvigt (rettet efter de nye bridgelove)

Skrevet af Jens U Kromann
06 Oct 2017
Kulørsvigt (rettet efter de nye bridgelove)

Vægtet score indgår med større vægt i de nye (2017) bridgelove. Jeg har tilrettet artiklen om kulørsvigt i overensstemmelse hermed.

Jeg er ikke nogen stor ynder af princippet om vægtet score, som jeg mener kan være lidet håndterbart i klubber med en medspillende turneringsleder. Man vil jo som turneringsleder også gerne nå at spille sine egne spil bedst muligt. Heldigvis vil det nok i praksis forekomme ret sjældent.


Et enkelt forsvar mod Ekren

Skrevet af Jens U Kromann
04 Oct 2017
Et enkelt forsvar mod Ekren

Bjørn Olav Ekren - han er nordmand og det udtales altså med trykket på E! - er ophavsmand til Ekrens 2 som har bredt sig som en steppebrand til mange klubspilleres meldekort. Den er vanskelig at forsvare sig imod uden nogle håndfaste aftaler. Man kan ty til Revideret Crowhurst hvis man har mod på at lære en del udenadsstof, men det vil næppe tiltale de fleste klubspillere, som jo er målgruppen for denne bridgeside. Jeg har haft revideret Crowhust på mit meldekort i en del år, men enten har jeg eller min makker glemt det fulde system og så er det gået galt. Så jeg har erkendt, at der er behov for et enkelt forsvarssystem mod Ekren. Det har jeg nu udformet, og jeg vil meget gerne høre fra spillere, som vil afprøve det, når de har haft uanede successer med det - eller det modsatte!

Du finder denne nye konvention her: Et enkelt forsvar mod Ekren.

Lidt om honnørudspil

Skrevet af Jens U Kromann
27 Sep 2017
Lidt om honnørudspil


Foranlediget af et spørgsmål om honnørudspil har jeg skrevet et opslag om emnet med de grundlæggende regler. Der har klart manglet noget som begyndere (og såmænd mange andre!) kan holde sig til.

Opslaget findes i konventionsafsnittet under spillesignaler: * Udspil 2 - Det grundlæggende om honnørudspil.

Jeg vil gerne slå et slag for bogen Udspillet, som Ib Lundby har skrevet. Bogens 96 sider siger jo noget om, hvor vanskeligt det emne er. Men hvis du ikke lige er klar til at kaste dig ud i 96 sider om udspillet, så start med de stjernemarkerede opslag * Udspil 1 og * Udspil 2 på denne bridgeside.


Omvendt Toronto

Skrevet af Jens U Kromann
04 Sep 2017
Omvendt Toronto


Foranlediget af et spørgsmål fra en bruger om Omvendt Toronto har jeg revideret denne konventionsbeskrivelse.

Spørgsmålet gik på, hvordan man egentlig skal komme videre, når man har spurgt med 2 og med svaret 2 har fået bekræftet, at der var tale om en solid åbningshånd fra makker, og ikke en slap tredjehåndsåbning.

Spørgsmålet og mit svar kan ses under fanen Spørgsmål og Svar her: https://bridge.kromann.info/Convention/1009499

Og her er et link til beskrivelsen af konventionen Omvendt Toronto

De nye Bridgelove

Skrevet af Jens U Kromann
02 Sep 2017
De nye Bridgelove

Fra 1. september 2017 gælder de nye bridgelove. Fra nu af vil turneringslederen vifte med en rødbedefarvet lovbog i stedet for en grøn, når han bliver tilkaldt.

I den kommende tid vil jeg revidere lovartiklerne på denne hjemmeside efter de ændringer der er kommet. Det vil ske efterhånden som jeg får tid til det. - Det er trods alt stadig golfsæson!

Den første er allerede revideret: At Lægge ned for rest. Hidtil har det været sådan, at hvis en spilfører eller modspiller har lagt ned for rest eller krævet et bestemt antal stik, skulle spillet af kortene straks ophøre, og hvis der var uenighed om kravets rimelighed, skulle turneringslederen tilkaldes, og så var det op til ham at bedømme situationen. Nu er der indført den ændring, at hvis af spillerne beder om at få kortene spillet færdig på normal vis, så kan dette imødekommes, hvis alle fire spillere er enige om at det er i orden.


Langfarvetrialbid let revideret

Skrevet af Jens U Kromann
31 Jul 2017
Langfarvetrialbid let revideret


Jeg har revideret opslaget om Langfarvetrialbids. Da jeg lærte bridge for mange år siden var det gængs lærdom, at ny farve på tretrinnet efter at der var fundet fit i en majorfarve, var et langfarvetrialbid, der spurgte makker om han kunne dække nogle tabere i den den meldte farve. Det betød, at hvis man i stedet meldte således:

1   -   2
3

så var det spærrende og ikke opfordrende.

Jeg er kommet i tvivl om det nu er den mest begavede måde at bruge 3 i majorfarven på. Jeg er nogle gange havnet i 4 eller 4 med en trumffarve som B9862 overfor T753, og det er sjældent en succes! Så mit forslag er at bruge 3 i majorfarven som et trialbid i trumf.

Under alle omstændigheder vil det være en undtagelse, at modstanderne først efter 1M  -  2M overvejer at blande sig i meldingerne; har de til en indmelding vil den nok komme før meldingerne er nået så langt. Så spærreeffekten er begrænset.