Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

De nye Bridgelove

Skrevet af Jens U Kromann
02 Sep 2017
De nye Bridgelove

Fra 1. september 2017 gælder de nye bridgelove. Fra nu af vil turneringslederen vifte med en rødbedefarvet lovbog i stedet for en grøn, når han bliver tilkaldt.

I den kommende tid vil jeg revidere lovartiklerne på denne hjemmeside efter de ændringer der er kommet. Det vil ske efterhånden som jeg får tid til det. - Det er trods alt stadig golfsæson!

Den første er allerede revideret: At Lægge ned for rest. Hidtil har det været sådan, at hvis en spilfører eller modspiller har lagt ned for rest eller krævet et bestemt antal stik, skulle spillet af kortene straks ophøre, og hvis der var uenighed om kravets rimelighed, skulle turneringslederen tilkaldes, og så var det op til ham at bedømme situationen. Nu er der indført den ændring, at hvis af spillerne beder om at få kortene spillet færdig på normal vis, så kan dette imødekommes, hvis alle fire spillere er enige om at det er i orden.


Langfarvetrialbid let revideret

Skrevet af Jens U Kromann
31 Jul 2017
Langfarvetrialbid let revideret


Jeg har revideret opslaget om Langfarvetrialbids. Da jeg lærte bridge for mange år siden var det gængs lærdom, at ny farve på tretrinnet efter at der var fundet fit i en majorfarve, var et langfarvetrialbid, der spurgte makker om han kunne dække nogle tabere i den den meldte farve. Det betød, at hvis man i stedet meldte således:

1   -   2
3

så var det spærrende og ikke opfordrende.

Jeg er kommet i tvivl om det nu er den mest begavede måde at bruge 3 i majorfarven på. Jeg er nogle gange havnet i 4 eller 4 med en trumffarve som B9862 overfor T753, og det er sjældent en succes! Så mit forslag er at bruge 3 i majorfarven som et trialbid i trumf.

Under alle omstændigheder vil det være en undtagelse, at modstanderne først efter 1M  -  2M overvejer at blande sig i meldingerne; har de til en indmelding vil den nok komme før meldingerne er nået så langt. Så spærreeffekten er begrænset.

Den niende trumf er guld værd

Skrevet af Jens U Kromann
06 Jul 2017
Den niende trumf er guld værd

Det er ikke ualmindeligt at springstøtte i major til tretrinnet på en treferve og 10-12 point. Det er ofte uheldigt. Modstanderne kan for let fjerne trumferne på bordet (den korte hånd) så spilfører ikke kan nå at få de nødvendige trumfninger. Jeg har skrevet lidt mere om emnet under opslaget Den niende trumf er guld værd

Spørgsmål og svar

Skrevet af Jens U Kromann
26 Jun 2017
Spørgsmål og svar

Det sker ikke så sjældent, at jeg får et spørgsmål til mine konventionsbeskrivelser, eller til Bridgelovene. Når jeg besvarer dem, tilføjer jeg sædvanligvis, at jeg jo ikke er ekspert, men blot en ivrig amatør, og mine svar skal vurderes på den baggrund. Men jeg har gennem tiderne fået så mange rosende tilkendegivelser, at jeg har fundet det rimeligt at lægge nogle af spørgsmålene med mine svar op på denne hjemmeside. Der er tilføjet en fane som hedder Spørgsmål og Svar. De første to spørgsmål er allerede lagt op, og i den kommende tid vil jeg lægge flere op.

Spørgerne er naturligvis anonymiserede, så spørg bare - uden frygt for at spørge dumt! Brug kontakt-applikationen (fanen Kontakt øverst til højre).

Konstruktive svage 2-åbninger

Skrevet af Jens U Kromann
21 May 2017
Konstruktive svage 2-åbninger

Jeg har tilføjet et nyt opslag. Det hører efterhånden til sjældenhederne, for de hundrede eller flere jeg allerede forsøger at holde styr på skulle strengt taget række.

Men jeg har aftalt med en ny makker at spille konstruktive svage 2-åbninger i den kommende sæson. Når man spiller med det viser 2/2 en god hånd med en god 6-farve, men stadig under åbningsstyrke, dvs ca 9-11 hp. Hvis en hånd med en 6-farve er svagere end det må den åbnes med 2 (multi).

En stor fordel ved konstruktive svage 2-åbninger er at de videre meldinger ikke er vanskelige, for hvis Svarer er interesseret i udgang kan han bruge Bekkasin eller en tilsvarende konvention, som formentlig allerede findes i værktøjskassen.

Revers og de videre meldinger

Skrevet af Jens U Kromann
24 Apr 2017
Revers og de videre meldinger

Jeg har givet opslaget om revers en overhaling. Det var spørgsmålet om de videre meldinger efter en revers, der fik mig i gang med revisionen.

Indrømmet - revers er ikke et af de nemme områder i bridge, og jeg har heller ikke stjernemarkeret opslaget som jeg gør ved konventionsstof, som jeg synes at man ikke kan komme udenom.

Men det er nu meget nyttigt at have nogle begavede aftaler om Åbners styrke i meldeforløb som

1   -   1
2

fx om Svarer må passe med 6, 8, eller 10 hp...

Jeg har kigget på forskellige modeller for videre meldinger efter Åbners revers. Nogle bruger 2ut som en slags Lebensohl med svage hænder. Andre bruger billigste melding som relæ. Og der skal nok være flere modeller i omløb. Jeg har beskrevet en model, hvor Svarers genmelding af egen farve, præference til eller støtte uden spring af en af Åbners farver er de svage meldinger og alle andre er krav til udgang. Det minder mest om det vi ellers bruger rundt om i systemet.

I Centersystemet har man stort set forbigået reversmeldinger fordi det anses for at være for svært for alm. klubspillere. I Lars Blaksets opdatering "Moderne bridge" har han fastholdt det synspunkt. Jeg er sikker på at brugerne af min bridgeside kan kapere stoffet (med lidt arbejde). Under alle omstændigheder - som Larry Cohen bemærker - :

"Jeg har hørt folk sige at de ikke spiller med revers". Det er helt i skoven. Så kan man lige så vel sige: "Jeg spiller ikke med Åbners 2. melding"!"

Som sædvanlig er bemærkninger til opslaget - dette og andre - meget velkomne!

God sommer!

I've heard: "I don't play reverses."  That is not acceptable.  It is like saying: "I don't play rebids by opener." - See more at: [url_new=https://www.larryco.com/bridge-articles/reverses#sthash.gAiVcBd2.dpuf