Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Farveåbninger og Svar
Må man sige pas til Svarers 2. melding i ny farve? Og til Åbners 2. melding?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009976


Spm.: Ny farve fra Svarer er ubegrænset opefter og derfor rundekrav. Er ny farve fra Åbner (altså åbners 2. melding) ligeledes rundekrav?

Vi diskuterede det, og nogle mente, at man godt må melde pas, hvis man foretrækker at spille i den farve, Svarer har vist i anden runde - altså selvom det er ny farve. Er det korrekt? Så giver det jo ingen mening, at der er rundekrav, hvis man alligevel gerne må passe?

Så til Åbners 2. melding i ny farve - må Svarer melde pas, hvis Svarer foretrækker at spille i Åbners 2 farve?

Svar: Jeg deler lige indholdet op i to, så det bliver helt klart:

1) Må man godt melde pas, hvis man foretrækker at spille i den farve, svarer har vist i anden melderunde - altså selvom det er ny farve?

Nej, den går ikke! Hvis man er overens om at ny farve er krav, må man selvfølgelig ikke passe den melding ud. Typeeksempel:

1 - 1
2 - 2      Åbner kunne have

76
K6
E765
EBT54

Den mindste åbningshånd man kan tænke sig, og fin fit i ruder, der var bare ikke point til at melde 2 efter 1 (det ville jo være revers eller tretrinspresser). Men Svarer kan jo have resten af spillets point, og så bliver han ikke glad for at høre Pas fra Åbner.

Så: Hjertet op i livet og meld 3.

2) Må Svarer melde pas til Åbners 2. melding i ny farve, hvis Svarer foretrækker at spille i den farve Åbner meldte i anden runde?

Ja. Hvis meldingerne fx går:

1 - 1
2 

har Åbner jo begrænset sin hånd til  12-18 point, så hvis Svarer kun har 6 point, få spar og lidt flere klør er det tilladt at passe. Men med bare 7-8 point er man nødt til at melde videre.