Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Bridgelovene
Hvornår er et kort spillet af spilfører?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009974


Spm.: Vi kom i tvivl om følgende:

Spilfører beder om et kort fra bordet og modspiller stikker derefter. Nu lægger spilfører et mindre kort men fortryder straks og stikker op. Både modspiller th. og tv. har set kortet, som spilfører først spillede. Er det så spillet, eller må spilfører lave det om til et højere kort?

Svar: Der er oplistet en række velkendte situationer i min lov-artikel Hvornår er et kort spillet? og eksempel 8 er det der dækker dit spørgsmål bedst, selv om det dér er et kort fra bordet. Men det samme gælder for et kort fra spilførers hånd.

Vi skal til lovenes §45.C.2: Et kort, som spilfører tager fra sin hånd, anses for spillet, hvis en af disse betingelser er opfyldt:

a. Kortet berører eller berører næsten bordet med billedsiden opad

b. Kortet holdes på en måde, der antyder, at det er spillet

Hvis begge modspillere har set kortet må det vel være hævet over rimelig tvivl, at selv hvis det ikke er kommet helt ned – eller næsten helt ned – på bordet, er kortet holdt på en sådan måde at det antyder at det er spillet.

Der er et væsentligt ord i beskrivelsen: ”fortryder”. Hvis kortet er spillet (som defineret ovenfor) kan en spiller ikke fortryde og spille noget andet. Det gælder også spilfører.