Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Farveåbninger og Svar
Åbners 2. melding - altid en ægte farve?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009950Spm.:
Min makker har været på kursus, og nu er jeg kommet lidt i tvivl om betydningen af Åbners 2. melding.

Min makker åbner 1, jeg svarer 1, og min makker melder nu 2. Min makker siger at det kan vise en 5- eller 6-farve i hjerter og uvis længde i klør. Er det en konvention, jeg ikke kender?

Svar: Hvis det er en konvention, kender jeg den heller ikke!

Din makker har vist 5+ hjerter og 4+ klør og 12-18 hp, hun har desuden benægtet 4 spar. Du har vist 6+ hp og mindst 4-farve i spar. Andet er der normalt ikke i det meldeforløb.

Jeg tænker at I spiller med, at åbningen 1 kun viser 4-farve (ikke 5-farve), og når din makker dernæst melder 2, så viser det (mindst) femfarve i hjerter.

Mht klørfarven vil det meldeforløb normalt vise 4 klør (eller flere), men en sjælden gang kan det være praktisk at melde ny farve på en trefarve: Lad os sige at din makker har:

D65
ED7532
5
EKDEfter 1 - 1 kan din makker ikke vide om I skal spille i hjerter eller spar – eller måske sans, så bedste melding kan sagtens være 2♣ for at få dig til at melde sekundær tilpasning til hjerter med fx K6(2), eller 2 (som vil være 4. farve krav) eller genmelde dine spar, hvilket vil vise 5- eller 6-farve.

Mon ikke det er det der ligger i din makkers forklaring? Men der er ikke tale om en egentlig konvention, mere om praktisk bridge.