Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
- Svar på sansåbning når fjenden melder ind
Falder konventioner altid væk, når modstanderne melder ind over 1ut?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009926


Spm.: Jeg ved at konventioner falder væk efter indmelding på 1ut. Altså:

1ut - (2) - 2

Her er 2 naturlig. Mit spørgsmål er: Gælder det i alle tilfælde? At konventioner falder bort efter indmelding?

Svar: I dit eksempel er det rigtigt, at 2 er naturligt. Men man kan (desværre!) ikke formulere det så bastant, at det gælder i alle tilfælde. Det er nemlig afhængigt af et pars aftaler. 

Hvis man fx spiller omvendt Bergen, hvor 3 i meldeforløbet 1 - 3! viser 10-12 og firkorts sparfit, er der mange der spiller med at det viser det samme her: 1 - (2) 3! Men det er et spørgsmål om aftaler.

Jeg spiller med at overmeldingen i fjendens farve, i mit eksempel 3 viser 10+ og sparfit (mindst 3 spar med). Det synes jeg er mere fleksibelt.

I min konventionsoversigt er to ret omfangsrige kapitler der handler om de videre meldinger når fjenden melder ind: - Svar på sansåbning når fjenden melder ind, og - Svar på farveåbninger når fjenden melder ind.

Det er ikke helt præcist svar på dit spørgsmål, for de kapitler handler jo også meget om, at man kan sætte andre kunstige meldinger ind, når fjenden blander sig. Men der er vist ikke noget bedre svar.

Når fjenden dobler er det lidt anderledes, for en dobling tager jo ikke plads fra os, så der kan vi i langt de fleste tilfælde blot overhøre doblingen og melde som vi plejer.