Konventioner
Bridge Konventioner
Sansåbninger og svar
* Genmelding 1ut, når makker har passet efter en indmelding
https://bridge.kromann.info/Convention/1009605


Du sidder med de sædvanlige 6-7 hp og hører makker åbne med 1 og næste mand indmelder 1; du har en pæn ruderfarve, men jo ikke nok til at melde på 2-trinnet, og du kan ikke melde sans, for du mangler hold i spar. Du må derfor passe, og nu hører du makker genmelde 1ut. Hvad har makker?

Her er det i oversigtsform:

V N Ø S

1 1 pas pas
1ut pas ?

865
D87
KD983
32
Du har som Svarer ikke vist noget som helst om din hånd og kan sagtens sidde med det rene ingenting, så det ville være hasarderet af Åbner at melde 1ut uden betydelig styrke; han ville jo risikere at sidde som en lus mellem to negle med to modstandere der tilsammen har tæt på resten af spillets point og nok kan finde ud af at doble 1ut.

Genmeldingen 1ut viser derfor næste trin på sans-stigen, altså 18-19 hp i denne situation. Åbner ville have genmeldt 2ut, hvis du havde svaret på 1-trinnet, men det fik du jo ikke mulighed for. Til gengæld får Åbner så muligheden for at nøjes med at genmelde 1ut for det tilfælde at du skulle have en rigtig dårlig hånd. Med hånden ovenfor skal du nu vise Åbner, at du faktisk har en pæn hånd i forhold til din pas og springe til 3ut. Tilsammen har I jo mindst 25 hp, og Åbner har det fornødne hold i indmeldingsfarven.

Det er en lille specialitet i meldesystemet, men den er nok så vigtig, for den forekommer ikke så sjældent.

27. februar 2018