Konventioner
Spørgsmål og Svar
På denne side har jeg gengivet nogle af de spørgsmål jeg har fået gennem tiden, både til konventionerne og til bridgelovene.
Bridgelovene
Usædvanlig sans: Begrænsninger?
https://bridge.kromann.info/Convention/1009471
Spm.: Indmeldingen 2ut er den såkaldte usædvanlige sans som viser to 5-farver, som oftest de to laveste umeldte farver, men skal det være defineret hvilke to farver det er? 

Svar: Det er korrekt, at hvis den usædvanlige 2ut blot viser 2 ubekendte farve af de tre mulige, så er det en såkaldt åbent forsvars-konvention, - det vil bl.a. sige at den er forbudt i alm. parturneringer.

Hvis man derimod aftaler en ramme der hedder: "2ut viser den laveste og en af de højere farver" eller " 2ut viser enten de to laveste eller de to højeste (dvs altid den midterste)" så er den fuldt tilladelig i alm. klubbridge. Det skal stå umisforståeligt i jeres systemkort.

"Åbent forsvar" betyder at modstanderne har ret til at have et stykke papir med et forsvar mod en åbent forsvars-melding liggende på bordet og må konsultere dette når de er i tur.

De fleste klubber vil nok have en bestemmelse i klubreglerne der forbyder åbent-forsvars-konventioner; ellers vil de måske begynde at interessere sig for spørgsmålet hvis der pludselig kommer par, der brillerer med Blaksets 2, kunstige passystemer og lignende finurligheder. Hovedreglen i alm klubbridge er, at enhver melding skal vise mindst tre kort i en kendt farve. Der er nogle få undtagelser: multi 2 og åbningen 2.