Konventioner
Bridge Konventioner
Egne Indmeldinger
Sandwich sans
https://bridge.kromann.info/Convention/1002173


Denne form for usædvanlig sans er medtaget under konventionen Usædvanlig sans, men beskrives også her, da den udmærket kan spilles uden at man i øvrigt spiller Usædvanlig sans. Sandwich sans er en svag oplysningsdobling efter at fjenden har meldt to farver:

V N Ø S



pas 1 pas 1
1ut! Det er ret indlysende at Vest som har forhåndspasset ikke pludselig har fået værdier til en sansmelding. 1ut i denne situation viser de to umeldte farver, her klør og spar, fx med en hånd som denne:
KBT76
8
T94
KD85



Hånden har 7 tabere og er dermed i orden til en indmelding på 2-trinnet. Makker skal blot præferere på 2-trinnet mellem de to viste farver eller med meget god fit evt spærre på et højere trin. I ovenstående eksempel er det helt klart at Sandwich melderen ikke kan have til en normal sansindmelding men det er faktisk uden betydning om han har forhåndspasset eller ej. Det vil være overordentlig sjældent forekommende at man har lyst til at indmelde en naturlig 1ut når fjenden er ulimiteret og har vist to farver. Derfor defineres 1ut i "sandwich-positionen" lige efter svarers første melding på 1-trinnet til altid at vise de to umeldte farver. Med en stærkere hånd (12+) kan Vest jo doble i stedet.


Sandwich sansmeldingen viser altid de to umeldte farver. Den usædvanlige 2ut og 4ut viser det samme, når fjenden har meldt to farver, så man kan også bruge 2ut eller 4ut hvis ønsket er at holde fjenden helt ude af meldeforløbet.

Eksempler:


V N Ø S



1 pas 1
?

KD864
87
9
ET962




______________________________

Samme meldeforløb, men endnu skævere hånd:


KDT94
-
9
ET97542


Det første eksempel indbyder til 1ut, mens man i det andet eksempel bør melde 2ut - og afhængigt af zonestillingen måske støtte makkers farve.



______________________________

V N Ø S



1 pas 1
?

9
-
KDT94
ET97542

Afhængigt af zonestilling vil man her kunne vælge mellem 2ut og 4ut, da man nok vil være tilbøjelig til at ofre i en af minorfarverne mod fjendens sandsynlige 4/

14. november 2009