Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Klubber der udbyder RealBridge-turneringer

Skrevet af Jens U Kromann
24 Oct 2021
Klubber der udbyder RealBridge-turneringer


Det kan være lidt vanskeligt at finde frem til, hvor man kan spille RealBridge - Bridge på nettet, hvor man både kan se hinanden og tale sammen. DBf's hjemmeside er desværre ikke helt opdateret, så her er en liste med de klubber jeg kender til:

Listen er opdateret den 28. november.

Mandag kl 19.00 Roskilde Bridge. Man skal melde sig til for et halvår ad gangen, og prisen er 100 kr pr halvår. Der arrangeres turneringer over flere sektioner/spilledage. Nye spillere Kan begynde når en ny turnering startes.

Tirsdag kl 18.45 Saxkjøbing Bridgeklub. Denne klub er udelukkende internetbaseret, så det kræver medlemskab at spille. Prisen er 360 kr for medlemmer af andre klubber.

Tirsdag kl 19.00 BK Nord (Aalborg). For spillere med handicap på mindst 36. Tilmelding indtil kort før turneringsstart. Det koster 20 kr for medlemmer af andre klubber.

Onsdag kl 19.00  Cyberbridge.dk. Tilmelding indtil kort før turneringsstart. Pris 10 kr for ikke-medlemmer.

Onsdag kl 19.00 BK Nord (Aalborg). Tilmelding indtil kort før turneringsstart. Det koster 20 kr for medlemmer af andre klubber.

Torsdag kl 13.00 Greve Strand Bridgeklub. Tilmelding dagen før inden kl 16 på tilmeldingsmodulet. Prisen er 100 kr pr halvår.

Lørdag kl 14.00 Cyberbridge.dk. Tilmelding indtil kort før turneringsstart. Pris 10 kr for ikke-medlemmer.

Søndag kl 16.00 Lejre Bridgeklub. Tilmelding indtil turneringsstart, pris 10 kr.

Søndag kl 19.00 Distrikt Sydjylland. Ingen tilmelding, man skal blot logge sig ind via tilmeldingsmodulet. Pris 10 kr. 


Hvis nogen kender til andre klubber der udbyder turneringer på RealBridge hører jeg gerne om det, så jeg kan ajourføre listen.


Der er nogle enkle krav til PC eller Tablet (man kan ikke spille på en smartphone). Udstyret skal selvfølgelig have kamera og mikrofon. Man kan afprøve sit kamera og lyden her: RealBridge - Camera Test

Hvis udstyret er i orden er det bare at komme i gang. Systemet er meget intuitivt og man kan sagtens få hjælp af øvede RealBridgere under spillet.

At åbne eller ikke åbne...? OG lidt om redobler.

Skrevet af Jens U Kromann
24 Oct 2021
At åbne eller ikke åbne...?   OG lidt om redobler.

Opslaget om at åbne eller ikke åbne på lidt tvivlsomme hænder har givet anledning til et spørgsmål. Opslaget var nok lidt vanskeligt at forstå. Jeg har nu revideret opslaget og skilt det i to efter de to "regler": 20-reglen og 15-reglen, som man kan benytte som rettesnor, hvis man er i tvivl. 

* At åbne eller ikke åbne - 1., 2. og 3. hånd (20-reglen)


* At åbne eller ikke åbne - 4. hånd (15-reglen)

Det sker jævnligt at spørgsmål og kommentarer giver mig anledning til at gennemtænke fremstillingen af en konvention eller en paragraf i bridgelovene. Så spørg løs!

---

Og så til noget helt andet:

Redobler (Rdbl)

Du kender jo nok skiltet i meldeboksen med de to krydser på: Redobler-skiltet. Men hvornår har du senest brugt det?

Det har slået mig, at denne melding - forkortet Rdbl - er ret sjælden i forhold til hvor anvendelig den er, når fjenden har oplysningsdoblet. Jeg har også bemærket at mine makkere kan se lidt spørgende ud i ansigtet, når jeg redobler!

Men Rdbl er faktisk ret let at håndtere: Når makker har åbnet, næste hånd har oplysningsdoblet og du sidder med dårlig fit til makkers farve, men 10+ hp, så er Rdbl måden at komme videre på. Makker har mindst 12 hp, Dobler har mindst 12, og du har 10+, så fjerde hånd har ikke over 6hp og er nok umiddelbart lettet over at han ikke behøver at melde noget; men det kan sagtens udvikle sig faretruende... For nu er det op til Dobler at finde på noget for at slippe af krogen, en melding som vi forhåbentlig kan doble.

Jeg har haft et opslag om emnet i mange år, men nu vil jeg slå et slag for redoblingen, som kan give jer mange gode resultater. Så jeg har gennemskrevet opslaget og tilføjet nogle forhåbentlig illustrative eksempler: * Fjenden dobler: Naturlig melding/Redobling

Spærremeldinger i minor

Skrevet af Jens U Kromann
01 Oct 2021
Spærremeldinger i minor


Så kom sæsonen i gang igen efter coronapausen. Dermed kommer der også flere spørgsmål. De spørgsmål som jeg skønner kan have bred interesse lægger jeg op på siden her under fanen Spørgsmål og Svar.

Her er et spørgsmål om at spærre i minor hvis man som Svarer har mange kort i Åbners minorfarve. Det kan vi jo i major hvis vi spiller Bergen raises, fx viser 1 - 3 at Svarer har 4 kort i spar og under 7 point, fordi vi jo har (omvendt) Bergen til at vise 7-9 point og 10-12 point. Men hvad med minor? Se: Spærring med minorfit

-----

Et andet spørgsmål drejer sig om Gerber og kvantitativ sans. Se Om at spørge efter esser i en sanskontrakt

-----

Mange af os skal snart have det tredje stik. Må jeg ønske jer alle sammen en fantastisk sæson med mange flere...

Amerikansk Stayman

Skrevet af Jens U Kromann
25 Aug 2021
Amerikansk Stayman

Åbner du 1ut med en femfarve i major? Det gør de fleste vist, men hvordan finder man så en 5-3 fit i major?

D76
EK832     
D84
K6
ET2
D97
KBT76
D7


1ut  (12-14) 3ut

Sådan går det med alm. Stayman. 26 hp tilsammen på de to hænder, men 3ut er ikke nogen god kontrakt med klør ud. 4 er langt bedre.


I sommerens RealBridge-turneringer har jeg haft lejlighed til at spille Amerikansk Stayman som klarer opgaven med at finde hjerterfitten. Tak til Tommy Schmidt Elholm fra Lejre Bridgeklub, som har præsenteret denne Stayman-variant for mig.

Jeg har lagt Amerikansk Stayman op på konventionssiden, hvor det vises hvordan man når 4 i eksemplet ovenfor.


spm og svar

Skrevet af Jens U Kromann
08 May 2021
spm og svar

Jeg har fået to gode spørgsmål:

Det første er et konventionsspørgsmål. Det drejer sig om forskellen på de to udgangskrævende svar på en majoråbning med splinter eller Bekkasin. Hvornår bruger man det ene og hvornår det andet? Se Splinter eller bekkasin. I svaret er der henvisninger til de to konventioner på konventionssiden.

---

Det andet er et meldeproblem som vi alle løber ind i fra tid til anden: Fjenden konkurrerer med 4 over vores 4. Hvad nu: pas, 5 eller Dbl?? Se Fjenden konkurrerer - melde videre eller doble?

Dermed er bunken af spørgsmål som egner sig til publicering under Spørgsmål og Svar udtømt, og jeg holder pause her på siden frem til sæsonstart i september. 

Hen over sommeren er der en del klubber der har turneringer på RealBridge, hvor man kan spille med for en tier. Se om RealBridge lidt længere nede på siden her (blogpost den 5. marts).

God sommer!Revision af et opslag - og to spørgsmål og svar.

Skrevet af Jens U Kromann
06 Apr 2021
Revision af et opslag - og to spørgsmål og svar.


Opslaget om at åbne eller ikke åbne med lidt underlødige hænder med 10-11 point er blevet gennemgribende revideret. 

Se: * At åbne eller ikke åbne - 15- og 20-reglen


---

Jeg har fået en opfordring til at skrive lidt om Kickback Blackwood, som er en esspørgemelding hvor man kan spørge om esser i en bestemt farve. Min konventionsoversigt omfatter stort set udelukkende konventioner jeg enten spiller med eller har spillet med, så Kickback er ikke med. Men for eventuelle interesserede er der nu lidt om Kickback Blackwood under Spørgsmål og Svar.

---

Sammesteds kan man også finde svaret på et spørgsmål om man kan bruge Stenberg 2ut med kun trekortstøtte.