Nyt

Husk at rette rss til

Skrevet af Jens U Kromann
01 Jan 2014
Husk at rette rss til
Til mine trofaste læsere som via rss-abonnement har fulgt med i hvad der sker på mine familiesider:

Hjemmesiden har skiftet navn til familie.kromann.info. Rss-abonnenter på min gamle hjemmeside (jens.kromann.info) skal derfor huske at klikke på rss-feedet på forsiden af familie.kromann.info.

Ny gennemskrevet udgave af familiekrøniken.

Skrevet af Jens U Kromann
01 Jan 2014
Ny gennemskrevet udgave af familiekrøniken.
Som det ses har jeg fået et nyt punkt på hjemmesiden her, meget originalt benævnt Nyt. Jeg skylder som sædvanlig min datter Katja stor tak for hjælp med indretningen af mine hjemmesider.

Den største nyhed her hvor 2014 netop er begyndt er at jeg har gennemskrevet hele teksten til familiekrøniken og lagt den op på hjemmesiden. Som tidligere er det en pdf-version som kan downloades, klik på fanen Kromann, og derefter på Krøniken. Direkte link her: Familiekrøniken 1. januar 2014.

I denne udgave er de seneste resultater af min slægtsforskning medtaget. Fremover vil jeg på dette sted publicere hvad jeg måtte finde frem til.

Gården Frydendal og færgeruten

Skrevet af Katja Kromann
30 Dec 2013
Gården Frydendal og færgeruten
I Marstal Søfartsmuseums Årsskrift for 2010 har John Kristensenskrevet en artikel om Gråsten Nor - Færgefart og inddæmning, hvori han har forsøgt at sandsynliggøre beliggenheden af færgestedet og dermed den kro som Hans Hansen Kromand etablerede på sin gård Frydendal. Jeg har indføjet nogle af Kristensens pointer i Krønikens afsnit om Gården Frydendal. Der er et link til årsskrift 2010 her. Se side 85 ff.

En ny side af Rasmus Kromann

Skrevet af Katja Kromann
30 Dec 2013
En ny side af Rasmus Kromann
Min oldefader Rasmus Jørgensen Kromann var ikke blot en benhård forretningsmand, der satte penge i alt hvad der var penge i, skibe, kalkværk, mejeri, korn, jern og meget andet, han var faktisk med til at stifte Marstal Selskabelige Forening i 1870. Han blev endda æresmedlem, formentlig i 1899, da han solgte sin forretning. Det fremgår af en artikel af Martin K Jørgensen i Marstal Søfartsmuseums årsskrift 2010, side 59 ff.

Hjemmeside under revision

Skrevet af Jens U Kromann
07 Feb 2013
Hjemmeside under revision
Jeg har opdateret min Kromann-krønike. Bogen er ikke længere i handelen (men kan vistnok fås antikvarisk). Jeg har derfor igen lagt bogens indhold op på denne hjemmeside, men i en betydelig udvidet version idet der er kommet flere oplysninger til og billedmaterialet er væsentlig mere omfattende end der var plads til i bogen.
Jens Kromann
RSS Hvad er det?
Seneste Indlæg
    Arkiv