Nyt

Gården Frydendal og færgeruten

Skrevet af Katja Kromann
30 Dec 2013
Gården Frydendal og færgeruten
I Marstal Søfartsmuseums Årsskrift for 2010 har John Kristensenskrevet en artikel om Gråsten Nor - Færgefart og inddæmning, hvori han har forsøgt at sandsynliggøre beliggenheden af færgestedet og dermed den kro som Hans Hansen Kromand etablerede på sin gård Frydendal. Jeg har indføjet nogle af Kristensens pointer i Krønikens afsnit om Gården Frydendal. Der er et link til årsskrift 2010 her. Se side 85 ff.

En ny side af Rasmus Kromann

Skrevet af Katja Kromann
30 Dec 2013
En ny side af Rasmus Kromann
Min oldefader Rasmus Jørgensen Kromann var ikke blot en benhård forretningsmand, der satte penge i alt hvad der var penge i, skibe, kalkværk, mejeri, korn, jern og meget andet, han var faktisk med til at stifte Marstal Selskabelige Forening i 1870. Han blev endda æresmedlem, formentlig i 1899, da han solgte sin forretning. Det fremgår af en artikel af Martin K Jørgensen i Marstal Søfartsmuseums årsskrift 2010, side 59 ff.

Hjemmeside under revision

Skrevet af Jens U Kromann
07 Feb 2013
Hjemmeside under revision
Jeg har opdateret min Kromann-krønike. Bogen er ikke længere i handelen (men kan vistnok fås antikvarisk). Jeg har derfor igen lagt bogens indhold op på denne hjemmeside, men i en betydelig udvidet version idet der er kommet flere oplysninger til og billedmaterialet er væsentlig mere omfattende end der var plads til i bogen.
Jens Kromann
RSS Hvad er det?
Seneste Indlæg
    Arkiv