Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

RealBridge - på nettet, men næsten som bridge i klubben

Skrevet af Jens U Kromann
05 Mar 2021
RealBridge - på nettet, men næsten som bridge i klubben

Det nye, store dyr i åbenbaringen på bridgefronten her under coronaen er RealBridge. I martsnummeret af Dansk Bridge kan man læse mere om folkene bag, og her er hvad det kan:

På skærmen er det et stort grønt felt, bridgebordet, og dine kort kommer flyvende ind fra højre når du spiller; når det bliver din tur til at melde kommer der noget der ligner meldeboksen som du kender den op på bordet, og du vælger din melding. Derefter kører meldingerne bordet rundt indtil tre gange pas, og så går spillet i gang. Du kan se både din makker og dine modstandere og I kan tale sammen, alerte og forklare meldinger - alt sammen som ved bridgebordet i klubben. Det er lavet meget intuitivt og nemt at gå til. Det forudsætter selvfølgelig at du har en nyere pc eller tablet med kamera og mikrofon.

Indtil videre er der en del klubber der laver turneringer for deres egne medlemmer, men mange af dem byder også spillere udefra velkomne. Der er en liste over disse klubber her. De tager nogle kroner for spillere udefra, ca 6-10 kr for en turnering.

På DBf's hjemmeside er der vejledninger i hvordan man spiller på RealBridge.

De kendte bridge-sider, fx BBO og Swan, har stået teknologisk i stampe i årevis, og man må forudse deres snarlige uddøen i konkurrence med RealBridge. Så gå bare i gang på den nye platform.