Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Makker åbner 2 og næste hånd indmelder 2// - Hvad nu?

Skrevet af Jens U Kromann
26 Oct 2020
Makker åbner 2[kl] og næste hånd indmelder 2[ru]/['hj]/[sp] - Hvad nu?

Det kan være vældig generende når modstanderne blander sig efter åbningen 2. Og det gør de jo...

Der findes et ganske effektivt forsvar mod sådanne indmeldinger, som man kan finde her: Fjenden melder ind over vores 2-åbning. Efter åbningen 2 skal man jo bestræbe sig på at få kontrakten på den stærke åbningshånd; naturlige meldinger fra Svarer bringer ofte kontrakten på den forkerte hånd i de situationer.

---

Det sker ofte at jeg får tilsendt spørgsmål af typen "Hvad ville du have meldt?" Jeg svarer gerne med de forudsætninger jeg nu har, men jeg har en bøn: Når I beskriver fordelinger og meldeforløb, så brug denne fremgangsmåde når I har fordelingen fra BridgeCentral på pc-skærmen: Tryk Alt+PrtScr. Det gemmer siden som et såkaldt skærmdump. Derefter går I til mailen og trykker Ctrl+v (det betyder indsæt), så indsættes skærmdumpet som jeg kan læse uden problemer. Alternativt: henvis til klub, spilledato, række og spilnummer. Hvis man spiller i en klub der ikke bruger DBf-programmet Bridgecentral kan man også indsætte  en tabel i mailen.


Game Try Double

Skrevet af Jens U Kromann
10 Oct 2020
Game Try Double

Her er en nyttig tilføjelse til vores arsenal af doblinger: Game Try Double

Når modstanderne generer vores meldinger, og det gør de jo ustandselig, kan vi ikke altid melde så præcist som vi gerne ville.

1   -   (2)   -   2   -   (3)
3

Er 3 her opfordring til udgang eller beder det makker om at melde pas?

Uden indmeldingerne vil 3 i standard bridge være opfordring til 4 fra makker. Men efter indmeldingerne bliver det mindre klart om Åbner blot vil konkurrere - fx med en 6-farve - eller om han stadig er klar til at høre 4 fra makker.

Hvis man spiller med Langfarvetrialbid vil Åbner - uden indmeldingerne - kunne opfordre med 3. Men det er der ikke plads til efter modstandernes 3. Igen bliver 3 vanskelig at tolke for makker: Opfordrende eller konkurrerende?

Her kommer Game Try Double ind som redningskrans: Vi skelner ganske enkelt mellem 3 som konkurrence og Dbl som udgangsopfordrende melding.

Se opslaget om Game Try Double.