"I took the opportunity to check out your efforts at your website. Congratulations ...very nicely done and very professional."
En hilsen fra Raymond, en af de to Bridgeguys, som står bag vel nok verdens største bridgesite, BridgeGuys.com
Jens Kromann

Velkommen til min bridgeside

Multi 2 revideret

Skrevet af Jens U Kromann
24 Mar 2017
Multi 2[ru] revideret

Jeg har revideret Multi 2 og bla.a. tilføjet nogle eksempler på hvad man stiller op når modstanderne blander sig.

Jeg har spillet Multi 2 i mange år. En fordel ved den måde at melde svage 2-åbninger i major på er, at den frigør åbningen 2 og 2 til andre formål:

Jeg ynder at bruge disse muligheder til at spille svage 2-farvede åbninger: 2 som viser 5-10hp med 5-4 i de to majorfarver (Ekrens 2) og 2 som viser 5-10 med 5 spar + en minorfarve (Bikini 2), samt 2ut som åbning, der viser 5-5 i de to minorfarver og 5-6-7 tabere, altså ligesom den usædvanlige sans i defensiven (se Usædvanlig 2ut i offensiven).

En fordel ved de tofarvede åbninger er naturligvis at chancen for at finde fit i (mindst) en af farverne på makkers hånd er ret stor.

En gennemgang af mulighederne findes i opslaget Tofarvede spærreåbninger.


Mere om abonnement

Skrevet af Jens U Kromann
21 Mar 2017
Mere om abonnement

Tak for flere gode forslag til at erstatte ordet "Abonnér" med noget der ikke får en til at tænke på penge. Jeg er som man vil se endt ved "Ja tak!". Enkelt og ligetil.

Lige en tilføjelse: Når man siger ja tak til at få en mail når der er nyt på siden, genererer systemet en mail som man skal svare på før abonnementet træder i kraft. Det er en sikkerhedsforanstaltning som gør at man ikke kan abonnere i en andens navn. Denne mail indeholder et langt link, og det gør at mailen nogle gange ryger i modtagerens spamfilter. Særlig gmail er slem til at markere mails der indeholder et  link som spam, men også fx hotmail og andre gør det undertiden. Så når man siger ja tak er det en god ide lige at checke sin spamskuffe umiddelbart efter hvis man ikke modtager denne bekræftelsesmail.

Endelig sker det at der kommer tilmeldinger fra afsendere med mystiske mailadresser. Hyppigt er det bare en fejlstavning. Hvis jeg ikke ved en simpel googlesøgning kan finde frem til afsenderen sletter jeg disse tilmeldinger.

Lidt om det at abonnere på bridge.kromann.info

Skrevet af Jens U Kromann
04 Mar 2017
Lidt om det at abonnere på bridge.kromann.info

Jeg fik et bekymret spørgsmål om det at "abonnere" på min hjemmeside. Altså hvad det koster. Så lad mig begynde med det: Det er aldeles gratis!

"Abonnere" er jo heller ikke noget godt ord for det, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skulle kalde det. I udlandet kaldes det "sign up" og det er vist almindeligt på danske hjemmesider at oversætte det med abonnere. Jeg hører meget gerne om nogen har et bedre ord.

Men altså: Det er gratis at abonnere her, og det indebærer alene at man får en mail når jeg fra tid til anden reviderer noget af indholdet.